Mäkké medovníky

28.01.2017 18:17

Je veľa receptov na medovníky, ale niektoré sú neskôr tvrdé. Tieto sú dobré stále, ale ako aj pri ostatných medovníkoch treba dodržiavať správne skladovanie. Najlepšia je kartónová krabica uložená v špajzy kde je chladno. Používajú sa aj jablká.

Ingrediencie: 700 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 50 g rastlinného tuku, 3 vajcia, sóda bikarbóna, prášok do pečiva, 2 PL medu, 5 PL polotučného mlieka, oriešky, semiačka, hrozienka na zdobenie. Korenie na medovníky si kúpime alebo si spravíme samé (podrvíme klinčeky, škoricu, aníz a pod.)

Postup: vypracujeme cesto, rozvaľkáme ho na primeranú hrúbku (ja robievam hrubšie), vykrojíme medovníky rôznych tvarov a poukladáme na plech. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom. Na vrch ukladáme oriešky a pečieme 10 minút pri teplote 180°C.