Mäkké medovníky
Je veľa receptov na medovníky, ale niektoré sú neskôr tvrdé. Tieto sú dobré stále, ale ako aj pri ostatných medovníkoch treba dodržiavať správne skladovanie. Najlepšia je kartónová krabica uložená v špajzy kde je chladno. Používajú sa aj jablká.
Ingrediencie: 700 g hladkej múky, 250 g práškového cukru, 50 g rastlinného tuku, 3 vajcia, sóda bikarbóna, prášok do pečiva, 2 PL medu, 5 PL polotučného mlieka, oriešky, semiačka, hrozienka na zdobenie. Korenie na medovníky si kúpime alebo si spravíme samé (podrvíme klinčeky, škoricu, aníz a pod.)
Postup: vypracujeme cesto, rozvaľkáme ho na primeranú hrúbku (ja robievam hrubšie), vykrojíme medovníky rôznych tvarov a poukladáme na plech. Pred pečením potrieme rozšľahaným vajcom. Na vrch ukladáme oriešky a pečieme 10 minút pri teplote 180°C.