Zeleninový šalát
Toto je jednoduchý šalát s rôznymi možnými obmenami. Každý si ho môže spraviť podľa vlastnej chuti a podľa toho, čo máme v chladničke alebo v špajzi.
Ingrediencie: paradajky, paprika, uhorka, kukurica, ľadový šalát, olivový olej, soľ a korenie
Postup: všetku zeleninu nakrájame na malé kúsky a dáme do misy, zalejeme trochou oleja, posolíme a mierne okoreníme. Zeleninu dobre premiešame a dáme zachladiť do chladničky aby sa prepojili všetky chute.
Obmena: často pridávam mozzarellu, feta syr, jarnú alebo obyčajnú cibuľu, reďkovku, mrkvu, čínsku kapustu, poľný šalát. Princíp šalátu je ten istý, dopĺňajú s len suroviny podľa vlastnej chuti. Veľkosť a tvar nakrájanej zeleniny je tiež na vašej fantázii. Namiesto oleja môžme použiť biely jogurt so soľou a korením, alebo biely jogurt, v ktorom je prelisovaný cesnak, soľ, korenie, pažítka, posekaná petržlenová vňať, prípadne bazalku.
Takéto šaláty sú vhodné k obedom ako príloha, alebo aj samotné. Pridáte k nim napríklad kuracie mäso, krevety alebo kalamáre a nič viac vám k tomu netreba. Okrem toho, že je to chutné je to aj zdravé.