Blog

Šalát pre gurmánov

22.12.2020 18:48
Tento šalát som si vymyslela tento rok a naozaj je veľmi chutný. Jeho variánt je možných viac. Každý si môže podľa vlastnej chuti nahradiť zeleninu. Ja na Šalát pre gurmánov používam rukolu, ktorú musíte dobre vyumývať. Pridávam cherry paradajky, papriku, uhorku. Niekedy ak mám doma tak aj...

Zapekaný puding

22.12.2020 18:29
K tomuto "receptu" som prišla vďaka bábovke, ktorej recept mám rozpísaný aj v blogu. Bábovka ola taká dobrá a vláčka, že sme ju doma pekávali dosť často. Jedného dňa som však obmenila kakao za roztopenú čokoládu. Zmes som nedala do bábovkovej formy ale do zapekacích nádob, v ktorých sa robí suflé....

Kuracia gazdovská polievka

11.10.2017 12:43
Ingrediencie: kurča  1 malé  (množstvo mäsa použijeme podľa svojho uváženia) soľ zemiaky   350 g mrkva         2 ks zeler        1/2 ks petržlen      1 ks kaleráb    1/2 ks petržlenová...

Drotárska polievka

11.10.2017 12:28
Ingrediencie: hovädzie mäso, mrkva, petržlen, zeler, hladká múka, vajcia, soľ, korenie, mletá paprika, olej, sušené huby, mlieko. Nebudem písať presné množstvá surovín, nakoľko každý z nás si túto polievku môže prispôsobiť svojim chutiam (viac zeleniny, menej mäsa alebo naopak) a počtu...

Polievka brokolicová krémová

11.10.2017 12:06
Na túto výbornú polievku potrebujeme nasledujúce ingrediencie: hladkú múku, olej, soľ, čierne korenie, zemiaky, brokolicu, mlieko, smotanu na varenie. Koreniny môžete použiť podľa chuti, napr. petržlenovú vňať, chilli, vegeta a pod. Ako prvú dáme variť brokolicu, ktorú dôkladne umyjeme a rozdelíme...

Zapekané zemiaky so salámou

04.02.2017 20:49
Ingrediencie: zemiaky, saláma Tokaj (alebo vaša obľúbená), šunka, vajcia, mlieko, cibuľa, paradajkový pretlak, olivový olej, koreniny - soľ, čierne korenie, mletá paprika, petržlenová vňať, rozmarín. Tento recept vznikol pôvodne tak, že som chcela dať piecť zemiaky do rúry len so soľou a...

Brokolicové - syrové placky

28.01.2017 20:30
Ingrediencie: brokolica, plesňový syr, vlašské orechy, vajce, soľ, čierne korenie, hladká múka Postup: brokolicu uvaríme v slanej vode a rozdelíme ju na menšie kúsky. Do misy dáme brokolicu, plesňový syr, podrvené orechy. Osolíme a okoreníme, pridáme vyšľahané vajce a hladkú múku. Zmes dobre...

Osie hniezda

28.01.2017 19:40
Ingrediencie: 750 g polohrubej múky, 130 g + 30 g kryštáľového cukru, 30 g čerstvého droždia, 500 ml mlieka, 1 vajce, soľ, 70 g oleja, 100 g masla, 20 g kakao, 10 g škorice. Postup: z vlažného mlieka, cukru a droždia spravíme kvások (30 g cukru, 500 ml mlieka, droždie 30 g). Do preosiatej múky...

Syrová omáčka na cestoviny

28.01.2017 19:10
Jednoduchá syrová omučka vhodná na cestoviny alebo aj k mäsu. Použijeme syr v črievku, plesňový syr, olivový olej, cesnak, soľ, čierne korenie, bazalka, muškátový oriešok, mlieko alebo smotanu. Na panvici alebo v hrnci si na olivovom oleji opražíme prelisovaný cesnak. Pridáme syry a na miernom ohni...

Tortový korpus

28.01.2017 19:03
Tento typ korpusu je o niečo iný ako bežné piškótové cesto. Použijeme: 400 g masla, 400 g kryštáľového cukru, 8 vajec, 400 g múky a 4 lyžičky prášku do pečiva. Maslo vymiešame s cukrom. Pridávame po jednom vajci, potom múku a prášok do pečiva. Cesto dáme na vymastený plech a pečieme pri 170-180°C...
1 | 2 | 3 >>

Vedeli ste?

Ochorenia z potravín

22.12.2020 13:43
Nezabudnite, že s potravinami sa zaobchádza opatrne, dodržujeme správne skladovanie, výrobu a hygienu. Do poškodených alebo zle uskladnených potravín sa môžu dostať choroboplodné zárodky, ktoré môžu človeku spôsobiť nemalé zdravotné problémy, dokonca aj otravy. Takú Salmonelu asi pozná každý -...

Zelenina a ovocie

22.12.2020 13:20
Pri príprave každého jedla či už je to čerstvý šalát alebo varené jedlo je dôležitá jedna vec, a to je kvalita a četstvosť surovín, ktoré idete použiť. Vždy si vyberajte kvalitné, chutné, voňavé a dozreté plody zeleniny a ovocia. Vecte, že kvalita a plná chuť ovocia a zeleniny zohrá dôležitú úlohu...

Farebný marcipán

04.02.2017 21:28
Jednoduchá rada pre tých, ktorý by radi doma spravili z marcipánu niečo zaujímavé a hlavne jednoduché. Robila som doma raz tortu k narodeninám svojho syna a mala som strašne veľa zvyškov marcipánu a každý bol inej farby. Tak ma napadlo, že ich zmiešam dokopy a vznikla z toho jedna krásna hmota,...

Mrvenička

23.09.2015 20:19
Keď robíte jablkový koláč s mrveničkou, tak môžte použiť aj iné ovocie ako sú jahody, černice, ríbezle, čučoriedky a pod. Pod vrstvu mrvenice však najprv musíme nasypať lyžicu zemiakového škrobu. Ten na seba naviaže nadbytočnú tekutinu, ktoré plody pri pečení pustia, a mrvenica sa tak nerozmočí.

Diskusná téma: vášeň pre varenie a pečenie

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

Fotogaléria: Recepty