Blog

Cupcake

28.01.2017 18:52
Ingrediencie: 100 g masla, 2 vajcia, 150 g kryštáľového cukru, 125 ml mlieka, 100 g múky, soľ, 2 lyžičky kypriaceho prášku. Krém: 450 g masla, 400 g práškového cukru, potravinárske farbivo Postup: Všetky suroviny postupne zmiešame, naplníme košíčky a pečieme pri teplote 180 °C cca 25 minút. Po...

Mäkké medovníky

28.01.2017 18:17
Je veľa receptov na medovníky, ale niektoré sú neskôr tvrdé. Tieto sú dobré stále, ale ako aj pri ostatných medovníkoch treba dodržiavať správne skladovanie. Najlepšia je kartónová krabica uložená v špajzy kde je chladno. Používajú sa aj jablká. Ingrediencie: 700 g hladkej múky, 250 g práškového...

Čokoládové kolieska s orechovou plnkou

28.01.2017 18:03
Tento recept mám od mojej kamarátky Mirky. Vyskúšala som ho na Vianoce a mal úspech. Je s ním trošku práce ale stojí za to. Ingrediencie na cesto: 70 g práškového cukru, 150 g masla, 20 g kakaa, 30 g vlašských orechov, 200 g hladkej múky, 1 žĺtok Ingrediencie na plnku: 100 g práškového cukru, 100 g...

Jogurtové muffiny

28.01.2017 17:48
Tieto muffiny sú u nás veľmi obľúbené, pretože sú vláčne a jemné. Výhodou takýchto receptov je ich variabilita. Mnohé zo surovín sa dajú obmieňať podľa vlastnej chuti a predstavivosti. Samozrejme ak pridáte viac suchých prísad, navyšujete aj morké prísady aby ste nemali z cesta jednu suchú...

Hrnčeková bábovka

28.01.2017 17:35
Je to jeden z tých rýchlych receptov, v ktorých nemusíte presne vážiť každú ingredienciu aby ste dosiahli požadovaný výsledok. Zoberiete si hrnček podľa vlastného výberu. Ingrediencie: vanilkový cukor, prášok do pečiva, 1 hrnček oleja, 2 PL kakaa, 2 hrnčeky hladkej múky, 1 hrnček mlieka, 1 hrnček...

Zeleninový šalát

27.01.2017 07:50
Toto je jednoduchý šalát s rôznymi možnými obmenami. Každý si ho môže spraviť podľa vlastnej chuti a podľa toho, čo máme v chladničke alebo v špajzi. Ingrediencie: paradajky, paprika, uhorka, kukurica, ľadový šalát, olivový olej, soľ a korenie Postup: všetku zeleninu nakrájame na malé kúsky a dáme...

Vianočný pomarančový koláč

23.09.2015 19:25
Tento koláč je možno tak trochu netradičný, resp. práca s pomarančom. Nie je to nič zložité, len časovo náročnejšie na prípravu. Ingrediencie: pomaranče 3 ks                       pomleté mandle 300...

Slané pečivo - bryndzové

23.09.2015 19:15
Mám tu recept pre milovníkov slaného pečiva. Je veľmi jednoduchý a rýchly. Poradila mi ho moja kamarátka a keď raz skúsite, už si ho zamilujete. Platí tu jedno pravidlo: "koľko múky, toľko margarínu a toľko isto bryndze". Suroviny: 250 g hladkej múky, 250 g palmarin (hera), 250 g bryndze (tvaroh,...

Tiramisu torta

23.09.2015 18:44
Viete čo znamená v taliančine tiramisu? "Dvihni ma." Táto torta je skôr slávnostná a aj ingrediencie sú trošku drahšie ale určite s ňou spravíte dojem. Ja som ju raz robila na oslavu a mala veľký úspech.   Ingrediencie:    mandle nasekané nahrubo 400 g (môže byť aj iný druh...

Jablkový koláč

23.09.2015 15:53
Na tomto koláči sa nedá nič pokaziť. Vyskúšajte ho čo najskôr.   Jedna zaujímavosť o jablkách: sú bohaté na pektín, táto látka pôsobí priaznivo na hladinu tukov v krvi.   Ingrediencie: jablká 750 g                ...
<< 1 | 2 | 3 >>

Vedeli ste?

Ochorenia z potravín

22.12.2020 13:43
Nezabudnite, že s potravinami sa zaobchádza opatrne, dodržujeme správne skladovanie, výrobu a hygienu. Do poškodených alebo zle uskladnených potravín sa môžu dostať choroboplodné zárodky, ktoré môžu človeku spôsobiť nemalé zdravotné problémy, dokonca aj otravy. Takú Salmonelu asi pozná každý -...

Zelenina a ovocie

22.12.2020 13:20
Pri príprave každého jedla či už je to čerstvý šalát alebo varené jedlo je dôležitá jedna vec, a to je kvalita a četstvosť surovín, ktoré idete použiť. Vždy si vyberajte kvalitné, chutné, voňavé a dozreté plody zeleniny a ovocia. Vecte, že kvalita a plná chuť ovocia a zeleniny zohrá dôležitú úlohu...

Farebný marcipán

04.02.2017 21:28
Jednoduchá rada pre tých, ktorý by radi doma spravili z marcipánu niečo zaujímavé a hlavne jednoduché. Robila som doma raz tortu k narodeninám svojho syna a mala som strašne veľa zvyškov marcipánu a každý bol inej farby. Tak ma napadlo, že ich zmiešam dokopy a vznikla z toho jedna krásna hmota,...

Mrvenička

23.09.2015 20:19
Keď robíte jablkový koláč s mrveničkou, tak môžte použiť aj iné ovocie ako sú jahody, černice, ríbezle, čučoriedky a pod. Pod vrstvu mrvenice však najprv musíme nasypať lyžicu zemiakového škrobu. Ten na seba naviaže nadbytočnú tekutinu, ktoré plody pri pečení pustia, a mrvenica sa tak nerozmočí.

Diskusná téma: vášeň pre varenie a pečenie

Neboli nájdené žiadne príspevky.

Pridať nový príspevok

Fotogaléria: Recepty